Delo na strehi je naporno in nevarno. Resnično je potrebno preden začnemo opravljati takšno delo, prvo poskrbeti za varnost, potrebna je dobra zaščitna obutev, saj hoja po strehi zahteva previdnost in dober oprijem. Velikokrat sem že videl, kako so delavci delali na strehi, moram priznati, da sem jaz bil začuden, kako preprosto se je to videlo, ko je možakar hodil po strehi, pa to sploh ni tako enostavno, zahteva prakso, izkušnje, posebej pa mora biti prava zaščitna obutev, brez te tega dela ni varno opravljati.

Sam sem pri sebi doma prekrival streho in lahko rečem ,da sem si tisti dan želel samo to, da se delo čimprej zaključi, kajti bilo nas je kar veliko, prišli so pomagat sosedje, bil sem zadovoljen in srečen ,da so prišli, a v meni je bil neprestano strah, da bi se lahko komu kaj zgodilo. Ni me bilo strah za delavca, njegova zaščitna obutev je bila dobra, kajti to je bila njegova služba, skrbelo me je za sosede, ker oni seveda niso imeli profesionalne obutve, zaščitna obutev za delo na strehi je sestavljeno iz podplata iz gume, ki ne drsi in da je dober oprijem na različnih površinah. To pa je tista prava zaščitna obutev, ki je potrebna za delo na strehi.

Vsi sosedje pa so imeli navadne športne čevlje in tisti dan, sem komaj čakal, da se delo konča, resnično me je bilo strah za njih, ko sem videl krovca kako enostavno hodi po strehi, sem vedel, da je njegova zaščitna obutev profesionalna za to delo, videlo se je, da je čevelj delavski, močen, dober in da ima poseben podplat. Pri mojih sosedih pa ni bilo tako in ko se je streha naredila do konca, sem bil najbolj srečen, da se nihče ni poškodoval. Samo delo na strehi je zahtevno in če zaščitna obutev ni dobra, potem se raje na streho ne podajte.