Sama imam raje, da je na mojih trepalnicah ne vodoodporna maskara, ker si jo tako lažje očistim iz obraza zvečer pred spanjem. Sama nisem človek, ki bi bil vsak večer in vsako jutro v kopalnici več kot pol ure, rada to uredim hitro. 

Seveda je vodoodporna maskara boljša, ker nam dlje drži in se nam ne razmaže po obrazu, jaz jo uporabljam le redko. Če grem na bazen, potem maskara sploh ne pride v poštev, če pa grem na morje s prijatelji, potem pa enostavno mora biti vodoodporna maskara in nobena druga. 

Enkrat smo šli na morje, čisto tako, lahko bi rekli, na kavo, pa sem potem pristala cela razmazana po obrazu v morju, od takrat naprej nikoli več na morje ne grem, da ni na mojih trepalnicah vodoodporna maskara, tako sem se navadila in tako grem sproščena, čeprav smo se dogovorili, da gremo samo na kavo. Nikoli ne veš, kaj nas povleče in da spet ne pristanemo na plaži.

Tokrat je imela težavo moja prijateljica, ker je bila res močno naličena po obrazu in moji prijatelji so jo vrgli v morje. Kako je bila jezna. Šli smo do plaže z namenom, da se lahko kdo tudi okopa, če se seveda želi. Mja prijateljica je hotela iti v morje, vendar si ni hotela zmočiti glave. Zaman!

Prijatelji so jo vrgli iz pomola, tako je bil njen make up uničen, maskara se je razlila po licih, puder je izginil, šminka se je razpacala. Super! Takrat sem jo še kako razumela, bila je jezna kot še nikoli prej. Nekaj časa se ni hotela niti pogovarjati, saj ji je bilo nerodno, da so jo videli takšno. 

Ker je bila njena maskara povsod pod očmi, sem ji pomagala, da sem ji odstranila črne madeže. Ja, na morje se gre z vodoodporno maskaro.