Življenje piše zgodbo, ki se odvija z našo pomočjo in veliko je odvisno od nas, kako in kaj bomo živeli. Sama imam obolenje ščitnice, moja hčerka je odrasla, jaz pa sem naredila veliko spremembo in iščem nepremičnine Lucija, da se preselim na obalo. Zaenkrat je moj dom še vedno Celje, vendar pa se tukaj ne počutim več  v redu in po dolgem premisleku sem seštela ena plus ena in sklenila, da se preselim kamor se bom boljše počutila.

Nič več me ni oviralo, prej nisem mogla narediti tega koraka zaradi hčerke, danes je odrasla in me ne potrebuje več, nepremičnine Lucija sem vedno gledala in vedno sem si želela živeti v tem kraju, včasih sem si po tihem rekla, da bom kasneje naredila ta korak in danes sem ga.

Poklicala sem nepremičnine in povedala svoje želje, kakšne nepremičnine Lucija me zanimajo, koliko naj stanejo in katere lokacije so mi všeč. Tako sem naredila prvi korak, bilo mi je lažje, ker sem hranila denar in mi tako ni bilo potrebno prodati stanovanja v Celju. Hitro so našli kar nekaj stanovanj v Luciji in zmenili smo se za ogled. Tisti dan sem si želela samo eno, da nepremičnine Lucija ne bi bile tako drage. Žal so bile predrage za moj žep, tako da sem iskala naprej. 

Ker sem to tudi povedala mojim prijateljicam, so se govorice razširile in poklical me je oče ene prijateljice, da prodajajo stanovanje na obali in da je slišal, da bi rada nekaj kupila. Dogovorila sva se za ogled te nepremičnine Lucija, bila sem navdušena, zadnje kar sem čakala, pa je bila cena. Gospod mi je postavil realno ceno in odločila sem se za nakup. Danes ne rabim več gledati nepremičnine Lucija, ker imam svojo. Sedaj sem leteča, malo Celje, malo Lucija in uživam kot še nikoli.