Mislim, da je mama od prijateljice imela operacijo, ker se ji je artroza kolena poslabšala. Nisem pa popolnoma prepričana. Vem le to, da so ji zamenjali sklep in da sedaj nima več nobenih težav. Sicer preden so ji sklep zamenjali, ni bilo vse tako zelo preprosto, saj je kar nekaj časa čakala na to, da je šla na operacijo. Imela je opornice iz spletne strani www.opornice.net in veliko naravnih zdravil, vendar si vseeno ni mogla popolnoma izogniti protibolečinskim tabletam, saj je bila artroza kolena zelo boleča. Še dobro, da vse skupaj ni trajalo več kot eno leto, ko je bilo najhujše. Tudi eno leto je bila zelo dolga doba, ampak je vseeno kar nekako hitro minila. 

Morda bo artroza kolena v prihodnosti hitreje ozdravljiva

Ko sem ravno razmišljala o tem, me je poklicala ta prijateljica in sem jo o tem vprašala, mi je potrdila, da je bila res artroza kolena tisto, kar je imela njena mama. Zanimalo me je pa predvsem zato, ker imam moja sestra sedaj to in se bo po vsej verjetnosti morala soočiti s podobno zgodbo. Menda še ni tako kritično vsekakor se pa pogovarjajo o operaciji, ki bo enkrat kmalu na vrsti. Verjetno bo ta kmalu šele čez kakšno leto sicer. Ne vem točno, kakšne so čakalne dobe sedaj. Upam, da čim manjše. Moja kolena so na srečo še čisto v redu, ampak jih vseeno raje preventivno varujem z vsemi stvarmi, ki jih poznam za to. Predvsem s pravilnimi vajami. Najbolj sočustvujem z ljudmi, ki ne morejo zaradi takšnih in drugačnih poškodb delati stvari, ki jih veselijo. Sem prepričana, da je artroza kolena res nekaj zadnjega, kar si kdo resnično zasluži. Ampak žal, je tako da prepozno vemo dovolj, kaj vse lahko delamo za preventivno, da se takšne stvari ne zgodijo. Vsaj ne tako hitro ali pa v takšni obliki. 

Če ne drugega lahko verjamem vsaj v to, da bodo nove generacije bolj opremljene z informacijami in da se bo artroza kolena vsaj hitreje pozdravila v prihodnosti.